Deprecated: Function ereg() is deprecated in /data/sites/web/lucienfrankbe/www/index.php on line 171

Deprecated: Function ereg() is deprecated in /data/sites/web/lucienfrankbe/www/index.php on line 77

Deprecated: Function ereg() is deprecated in /data/sites/web/lucienfrankbe/www/index.php on line 112
Lucien Frank (1857 - 1920) - Lucienfrank.be
Lucien Frank Homepage
Home Home - Lucien Frank (1857 - 1920)
 
Nederlands   Français   English   Español

Lucien Frank (1857 - 1920)

AfbeeldingLucien Frank werd geboren in Brussel op 10 november 1857 als 3de kind van Joseph Frank en Serette Levy. Er zijn aanwijzingen dat hij zijn artistieke opleiding in Frankrijk kreeg. In België ontdekte hij als adept van het pleinairisme vrij vroeg de charmes van het pittoreske Ohain, waar hij in de jaren 1887-1890 vrij intens werkte en zijn eigen stijl ontwikkelde.

Vanaf 1890 werkte hij ook veel in de regio van Tervuren, waar hij zich een tijdje vestigde. Maar ook de Belgische kust en sites in Nederland genoten zijn belangstelling. Zijn interesse verlegde zich gaandeweg naar de levendigheid van straten en markten in de grote steden, die hij in een heel eigen stijl weergaf. Met tussenpauzen verbleef hij in het buitenland.

Bij het uitbreken van de 1ste Wereldoorlog verliet hij België. Tijdens dit buitenlands verblijf, dat hem in Frankrijk en Spanje bracht, overleed zijn echtgenote.
Eenmaal terug in België vond hij, samen met zijn zoon Paul, in 1919 een nieuwe thuis in Ohain. Nauwelijks enkele maanden nadat hij zijn intrek genomen had in zijn woning overleed hij er plotseling op 19 januari 1920.


 
Home  |  Contact  |  Privacy statement  |  Copyright  |  Sitemap
Design & development Dieter De Waele